Sadzimy drzewa

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce ma siedzibę w Krakowie, ale podejmujemy działania w całej Polsce, a nawet i poza granicami naszego kraju.

Tym razem w niewielkiej miejscowości Staniszcze Wielkie (woj. opolskie) seniorzy i seniorki pod opieką lokalnej Rodziny Kolpinga we współpracy z Nadleśnictwem Zawadzkie postanowili podjąć działania w zakresie wzbogacenia powierzchni leśnej o  gatunki miododajne dla pszczół: domieszki biocenotyczne zwiększające procent drzew miododajnych jak lipa, klon, czereśnia ptasia, jabłoń, grusza oraz gatunki drzew żywicielskich dla ptaków jak jarzębina, trzmielina, szakłak pospolity.

Wydarzenie zostało zaplanowane na 12.04.2023. Zaczynamy o godz.:  15.00.

Spotykamy się w leśniczówce Jaźwin.

Zapewniamy sprzęt ochronny.

Zapraszamy wszystkich chętnych do pomocy!

Działanie jest możliwe dzięki realizacji projektu „Zielona inicjatywa – samoorganizacja seniorów na rzecz ochrony środowiska” realizowanego przez Fundację Dzieła Kolpinga w Polsce z dotacji programu Aktywni Obywatele – Fundusz Krajowy finansowanego przez Islandię, Liechtenstein i Norwegię w ramach Funduszy EOG.

Już dziś możesz pomóc

Wybierz kwotę, którą chcesz wesprzeć Dzieło Kolpinga