Młody Kolping

KOLPING JEST MŁODY!

MŁODY KOLPING – Zainspiruj się!

Chętnie wspieramy młodych ludzi, którzy chcą robić coś dobrego w swoim otoczeniu. Pomagamy im, stać się liderami. Młodzi uczestniczą w działaniach Dzieła Kolpinga w swoich miejscowościach jako grupy pod nazwą MŁODY KOLPING. Realizują własne inicjatywy i projekty na rzecz społeczności lokalnej. Członkowie Młodego Kolpinga mogą uczestniczyć też w licznych spotkaniach i wymianach międzynarodowych.

Jeśli spodoba Ci się u nas, z pewnością i Ciebie zaprosimy na niejeden ciekawy wyjazd ?

MŁODY KOLPING TO

INSPIRUJĄCE SPOTKANIA
KREATYWNE DZIAŁANIA
ROZWÓJ OSOBISTY
WOLONTARIAT SZYTY NA MIARĘ
WYJAZDY BEZ NUDY
PRZYJACIELE NA CAŁYM ŚWIECIE

POZNAJ NASZYCH LIDERÓW:

„Warto działać w Młodym Kolpingu”

Jeśli ktoś z Was się waha, czy dołączyć do Rodziny Kolpinga (tak jak ja kiedyś), to z własnego przykładu powiem, że warto! Dostrzegłem wiele swoich talentów, mogłem się rozwijać, a także zdobyłem niezapomniane doświadczenia. Jeśli szukasz miejsca, gdzie jest rodzinna atmosfera, gdzie możesz się rozwijać, to jest właśnie miejsce dla Ciebie!

Piotr Lewandowski z Rodziny Kolpinga w Niewieścinie k/Bydgoszczy

„Dzięki Kolpingowi zyskałam przyjaciół”

W osobistym odczuciu, Dzieło Kolpinga to przede wszystkim zaangażowani i pełni kreatywnych pomysłów ludzie, którzy są otwarci na potrzeby innych osób. Aktywnie wspierają środowisko lokalne, a także inicjatywy międzynarodowe. Śmiało mogę powiedzieć, że dzięki Kolpingowi zyskałam wielu przyjaciół i mam poczucie, że niesienie pomocy innym ludziom nadaje życiu sens.

Joanna Kordys z Rodziny Kolpinga w Niewieścinie k/ Bydgoszczy

„Kolping to szansa na rozwój i poznanie świata”

Mogę powiedzieć, że to, kim jestem teraz, zawdzięczam tej wspaniałej społeczności. Bycie jej częścią dało mi okazję do poznania wielu cudownych i wartościowych ludzi z różnych stron świata.

Karolina Pasierbek z RK w Porębie Żegoty k/Krakowa

„Uśmiech każdej osoby”

Rodzina Kolpinga jest matką zespołu regionalnego, do którego należę. Codzienne próby, czynne zainteresowanie regionem i zawarte w zespole przyjaźnie stają się nie tylko przynależnością do jakiejś grupy, ale także codziennością: barwną, radosną i pełną wspaniałych relacji.

Xymena Smreczak z Rodziny Kolpinga w Lipnicy Małej

„Dzieło Kolpinga to cudowne doświadczenie”

Dzieło Kolpinga tworzą wspaniali i ciekawi ludzie, dzięki którym mogę odkrywać nowe horyzonty, poszerzać swą wiedzę i zdobywać nowe perspektywy.  To dzięki Kolpingowi odważyłam się zacząć spełniać moje marzenia o podróżowaniu, przełamałam nieśmiałość i otworzyłam się na rozmowy w innych językach. Otrzymałam niezapomniany prezent: masę pięknych wspomnień z niesamowitych miejsc w Polsce, Europie, a nawet na całym świecie. Najważniejsze, że są one z ludźmi, którzy są inspiracją dla mnie oraz dla innych młodych czy starszych. Dzieło Kolpinga to cudowne doświadczenie zarówno życiowe, jak i duchowe.

Małgorzata Ziaja z Rodziny Kolpinga w Niewieścinie k/Bydgoszczy

Zobacz naszych MŁODYCH w akcji!

ZOBACZ WIĘCEJ FILMÓW

Już dziś możesz pomóc